6.11.2011

Mainoksista ja mainonnasta!

Viimeaikoina on herännyt paljon keskustelua mainonnasta blogeissa.
Ajattelin itsekkin kirjoittaa muutaman mietteen asiasta. Jatkossa aion käyttää Lintun ihan loistavaa tapaa selventää lukijoille milloin linkeissä on kyse yhteistyöstä linkitettävän tahon kanssa. Eli mikäli postauksessa on linkki jonka yhteydessä on * on linkki mainoslinkki. Tällöin ei jää epäselväksi lukijoille bloggaajan ja toisen tahon yhteistyö.
Mainosbannerit ovat selkeästi yhteistyön johdosta blogissa esillä ja täten myös mainoslinkkejä.

Bloggaajan hyöty mainonnasta on hyvin laajakirjoinen. Mainoslinkeistä voi saada komissiota tai voi saada esim lahjakortteja tai muuta vastaavaa. Yhteistyönä voi yhtä hyvin olla tuotelahjat.

Mielestäni on itsestään selvyys, että bloggaaja mainostaa ja linkittää sellaisia asioita jotka itse kokee hyviksi ja joihin itse uskoo. Tuskinpa kukaan haluaa vinkata lukijoilleen asioista joista ei ole yhtään kiinnostunut. Tai jos näin tekee, uskon sen myös näkyvän läpi..?

Mielestäni mainonta on loistava tapa jakaa hyviä vinkkejä, tarjouksia, ideoita tai muita mielenkiintoisia asioita saman henkisille ihmisille. Mielestäni on myös hyvä huomioida se, että bloggaaminen vie todella paljon aikaa. Monet bloggaajat kirjoittavat mielellään postauksia asioista tai tuotteista joista ovat vakuuttuneet ilman minkäänlaista mainostusta ja yhteistyötä. Mikä onkaan siis sen parempi tapa kannustaa bloggaajia tähän niin sanottuun “aitoon mainostukseen” kuin aloittaa yhteistyö bloggaajan kanssa!:)

Itse ainakin luen erittäin mielelläni vinkkejä muiden blogeista ja tietysti samalla odotan että yhteistyö näkyy selvästi kirjoituksen yhteydessä. Blogit joita luen mainostaa todennäköisimmin asioita joista olen myös kiinnostunut. Blogien kautta pystyy löytämään ihan älyttömästi itselleen sopivia ja mielenkiintoisia juttuja!:)

Mitä mieltä te olette aiheesta?:)

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Riikka
  6.11.2011 at 23:06

  Mekin otettiin pari kuukautta sitten blogissa käyttöön toi * merkintä, eipä ainakaan kellekään jää epäselväksi mikä on mainontaa. Mun mielestä mainonta blogeissa on ihan ok, jos on selkeästi ilmotettu mitkä on mainoslinkkejä ja jos mainontaa ei ole liikaa. Niin ärsyttävä lukea monta kertaa viikossa tiettyjen nettikauppojen valikoimista.. Ja ne tekstiin “piilotetut” lyhennetyt tradedoubler linkit on myös jotain niin ärsyttävää ja ehkä vähän harhaanjohtavia.

 • Reply
  Anni
  6.11.2011 at 23:13

  Mutta entäs uudet lukijat? Eiväthän he tätä tiedä jos eivät ole tätä postausta lukeneet?

 • Reply
  Mona
  6.11.2011 at 23:19

  Riikka,
  Totta tuokin! Liika on liikaa, mutta toisaalta siinäkin voihan sitä sitten vaikka hypätä yli sellaiset postaukset jos tietää niiden ärsyttävän:) Harhaanjohtavuus nimenomaan toivottavasti tällaisella systeemillä poistuu.:) En usko että se on kuitenkaan kenenkään tarkoitus?!
  Hyvä idea tuo tähti!!;)

  Anni,
  Tuossa sivupalkissa, heti esittely tekstin jälkeen vielä lyhyt tarkennus mainostuksesta ja myös linkki Huom tekstissä tähän postaukseen!:) Ja toki siis itse ainakin pyrin jatkossakin ilmaisemaan selkeästi postauksessa mikäli kyseessä on mainos muutenkin!!:) Toivottavasti tähänkin asti ilman tuota tähteä mainokset ovat olleet selkeitä!?:)
  Tämä tähti vaan selkeyttää vielä tarkemmin jos postauksesta muuten asia ei käy selkeästi ilmi.

 • Reply
  Cherry
  6.11.2011 at 23:25

  Hyvä pointti ja kikka laittaa tuo tähti. Mutta silti on pakko sanoa, että mua ei ole koskaan kertaakaan ärsyttänyt se, jos joku on mainostanut jotain. En oikeastaan ikinä ajattele, että onko takana nyt joku mainosjuttu vai ei. Vaikka yritän, niin en silti ymmärrä sitä miten iso haloo koko mainostamisesta on tullut. Jos jossain blogissa kokee olevan liikaa mainoksia tai epäilee, että joku varmaan mainostaa nyt totakin shampoo-pulloa, vaikka ei siitä mainitsekaan, niin mitä sitten, miksei jatka matkaa, eikö aina voi lukea jotain toista blogia? Ehkä en nyt osaa tässä vaan mennä toisten housuihin pohtimaan tätä asiaa :D Mutta juu, koen itsekin saaneeni ihan hirveästi vinkkejä vaikka kosmetiikasta tai palveluista blogien kautta. Mikä olis parempi tapa, kuin teksti ja kuvat ja useat eri arvostelut jostain jutuista, joiden perusteella voi sitten tehdä omia valintoja.

  Iloista viikkoa muru <3

 • Reply
  Mona
  6.11.2011 at 23:33

  Cherry,
  Komppaan joka sanaa!:) Blogeissa on just se hohto että voi lukea vain niitä itselleen mieluisia;) Huh, mun tapauksessa kaikkia niitä miljoonaa ihanaa:DD Mutta ymmärrän myös jos joillekkin asia on epäselvä ja siksi halusin tän selvennyksenkin tehdä:) Me kun kaik ajatellaan niin omalla tavallamme:)
  Samoin ihanaa viikkoa kaunottarelle <3

 • Reply
  Pipsa
  7.11.2011 at 09:13

  Täysin samaa mieltä kuin Cherry. Musta on kiva lukea tuotearvosteluita ja alevinkkejä blogeista eikä sillä ole väliä, onko se mainos vai ei.
  Toisaalta toi tähtimerkintä voi olla ihan hyvä juttu bloggaajan kannalta, kun niin montaa tuntuu mainostus haittaavan. Osaavat sitten varoa, eikä tarvitse arvostella bloggaajaa.

 • Reply
  RagDoll
  7.11.2011 at 09:19

  En näe mainostuksessa mitään pahaa. Kyllähän moni laittaa aikaansa tuntitolkulla blogiin jopa päivittäin, niin miksi ei siitä samalla hyötyisi muutenkin? =) (vaikka paras palkinto onkin se vuorovaikutus siellä kommenttibokseissa)
  Kunhan se on juuri rehellistä. Monestihan siitä hyötyy myös lukijat, jotka saavat mahdollisia alennuksia, sekä tuotelahjoja arvontojen kautta.

 • Reply
  Taru
  7.11.2011 at 11:23

  Tää oli tosi hyvä postaus! Yhdyn edellä kommentoiviin, eli eipä ole muakaan ikinä milloinkaan mainonta haitannut :) Mutta tuo * on kyllä varmasti hyvä tapa, ei ainakaan tule epäselvyyksiä. Pitää itsekin harkita olisiko se tarpeen omassa blogissa jossain kohtaa :)

 • Reply
  lili
  7.11.2011 at 13:09

  Mä uskoisin, että ihmiset, jotka eivät itse bloggaa, näkevät mainostuksen pahempana asiana, kuin muut bloggaajat. He eivät useinkaan vain ymmärrä, miten kauan blogiin voi kuluttaa aikaa. Uskoisin, että jokainen meistä ottaisi mielellään vastaan pientä korvausta tekemästään “työstä”, ja mun mielestä siinä ei ole mitään väärää. Toki liika on aina liikaa, ja itsekin hyppäilen välillä lukemissani blogeissa mainospostausten yli, mutta ne eivät siltikään mitenkään “huononna” kyseistä blogia:) Joten mainostus on ihan ok, kuhan se tehdään hyvän maun rajoissa, ja siitä kerrotaan rehellisesti lukijoille!:)

 • Reply
  Elisabete
  7.11.2011 at 19:01

  Yhdyn Cherryn kommenttiin näin henk. :) Mutta kolikolla on aina kaksi puolta! Mutta ennen kaikkea henk. jokaisen kannattaisi miettiä facebookkia, mainokset ovat kohdennettuja ja jokaisen tietoja käytetään armotta, samalla tapaa jokaisen clikin takana pyörii raha. Joten tämä blogimaailma on pientä mainostusten suhteen ja täällä ollaan vihaisia asiasta, pistää vaan miettimään. Itse olen markkinointi alalla,joten kaikki ei ole niin musta-valkoista!

 • Reply
  Mona
  8.11.2011 at 19:04

  Pipsa,
  Näin minäkin ajattelin, että tuo * selventäisi entisestään jottei asia jää missään olosuhteissa epäselväksi. :) Ymmärrän että varmasti monia saattaa harmittaa postaukset joissa epäselväksi jää onko mainos vai ei. Meitä kun on niin moneen lähtöön ja mielipiteitä riittää. Tuo tähti on niin pieni vaiva että miksipä sitä ei laittaisi:)

  RagDoll,
  Olen niiin samaa mieltä kanssasi että se lukijoilta saatu palaute ja vuorovaikutus on ihan parhautta tässä!!:) <3

  Taru,
  Kiitos:) Niin kun tuo * on niin helppo ja nopeakin niin miksipä ei käyttää sitä:) Pienellä vaivalla voi olla isokin merkitys:)

  lili,
  Näinhän se varmasti voi olla! Ja siksi mielestäni onkin tärkeää tehdä asia mahdollisimman näkyvästi. Luottamus mielestäni joka suhteessa on yksi elämän tärkeimpiä asioita:)
  Ja kun tässäkin voi näinkin pienellä asialla kuin * merkinnällä selventää niin miksipäs ei sitä käyttää:)
  Me ihmiset kun tuppaamme ajattelemaan asioista niin monella tavalla. Vaikka itse vaan tykkään mainoksista ja en koe niissä tai niiden esittämis tavoissa mitään huonoa, ymmärrän silti että joku muu voi ajatella niiden häiritsevän. Joten siksipä halusin minäkin vielä tätä selventää entisestään. Toivon että jokainen lukija voi itse päätellä ja päättää mitä ajattelee esimerkiksi minun suosittelemasta tuotteesta tai sivustosta. Siihen saattaa vaikuttaa se tieto onko kyseessä yhteistyö vai ei.
  Pienillä jutuilla voi olla iso merkitys:)

  Elisabete,
  Olet niin oikeassa. Kaikki ei missään nimessä ole niin musta-valkoista. FB juuri hyvänä esimerkkinä.
  Toivon että tämä pieni * merkki pystyy entisestään selventämään lukijoille milloin kyse yhteistyöstä ja milloin ei. Vaikka minulle asialla ei välttämättä ole laisinkaan merkitystä on lukijalla täysi oikeus muodostaa oma mielipiteensä ja siihen saattaa vaikuttaa tieto tuosta. Kiitos muru mielenkiintoisesta kommentistasi <3

 • Reply
  Riikka
  8.11.2011 at 19:59

  Pakko vielä tarkentaa, että mun mielestä nimenomaan se on harhaanjohtavaa, kun niitä mainoslinkkejä on piilotettu sinne tekstiin, tyyliin “käytiin tänään ikeassa (linkki ikean sivuille menee tradedoublerin kautta), josta jatkettiin kaupungille ja näin siellä samanlaisia kenkiä kun nämä (linkki nettikaupan sivuille menee tradedoublerin kautta)” jne..

  Tällaisiinkin tapauksiin olen törmännyt, harmi kyllä..

 • Reply
  Mona
  8.11.2011 at 20:25

  Riikka,
  Harhaanjohtavuus ei tosiaan ole kovin lukijaystävällistä. Ei ainakaan varmasti herätä luottamusta lukijoissa, niin kuin sinäkin mainitsit.
  Toisaalta itse en taas nää siinäkään pahaa jos joku haluaa näin tehdä. En henkilökohtaisesti koe että tuollaiset tekstiin piilotetut linkit olisivat minulta pois. Vaikka linkkaisin tradedoublerin linkkin kautta johonkin sivulle tietämättäni ei se vaikuta päämäärä tavoitettani mennä linkittämään sivuun. Ihan sama se minulle on onko se td:n vai jonkun muun.
  Ymmärrän kuitenkin varsin hyvin sinun kantasi ja siksi mielestäni onkin pieni vaiva laittaa tuo * merkintä jotta aivan turhilta harhaanjohtavuuksilta välttyy. Kaikissa asioissa yleinen rehellisyys ja avoimuus kun kuitenkin ovat niitä avain asioita luottamuksellisessa suhteessa: tässä tapauksessa bloggaaja ja lukijan välillä.
  Kiitos Riikka vielä hyvistä mielipiteistäsi!:)

 • Reply
  Sofié
  18.11.2011 at 09:21

  Hei!

  Hyviä pointteja olet nostanut esiin. Olen huomannut, että omat lukijani eivät kommentoi yhteistypostuksiini. He eivät siis ilmeisesti pidä niistä?

  Olen yrittänyt korjata tätä asiaa sillä, että en lähde mielelläni mihinkään yhteistyöhän ellei lukijani saa myös niistä jotain.

  Minua itseasiassa harmittaa aina välillä kun ihmiset eivät ajattele, että kuinka kauan aikaa yhteen ruokapostaukseenkin menee ja vielä kun kirjoitan kahdella kielelläkin. Eli minusta on ihan oikeutettua, että bloggaaja saa välillä kiitosta työstään tuotteiden ja lahjakorttien muodossa :)

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *