9.8.2011

Mitä ottaa matkalle mukaan?

Lukijan pyynnöstä kirjoitan omasta pakkaus tyylistä. Olen joskus tainnut kehua, että osaan pakata melko kätevästi matkalaukun;) Taidan olla melko epätyypillinen nainen tämän suhteen…:D

Meillä on usein mieheni kanssa pelkästään käsimatkatavarat mukana eli maksimissaan n. 10kg.

Lähes jokaiselle reissulle otamme mukaan lenkkarit, niistä siis lähdetään liikkeelle. Pari kertaa mukana on ollut vanhat tossut,  jotka on voinut heittää pois,  jolloin takaisin tullessa on ollut paljon enemmän tilaa.
On ihan huippua lenkkeillä reissussa ja nähdä nähtävyyksiä kävellen. Pariisissa tehtiin noin kuuden tunnin kävelylenkki (n.20km) ja en todellakaan olisi pystynyt tuota matkaa kävelemään esim ballerinoilla..

Korkkokenkiä en ota reissuun mukaan juuri koskaan. Vaikka niitä rakastankin, koen että ne vievät liikaa tilaa. Yleensä pyrin valitsemaan kengät niin että ne ovat mahdollisimman hyvät jalassa, jotta jaksaisin kävellä mahdollisimman paljon. On todella ikävää jos kesken kiertelyn jalat alkavat hiertää. Tämäkin siis on koettu monesti. Siinä menee hermo mulla ja Eetulla:D

Kosmetiikat pakkaan aina alle 100ml puteloihin, jotta ne voi kuljettaa käsimatkatavaroissa.
Mukaan lähtee ainoastaan kaikkein tärkeimmät:  puhdistusaine, kosteusvoide, silmänympärysvoide ja hammastahna. Käytän siis samoja joita käytän kotonakin, mutta laitan ne erikseen ostettuihin läpinäkyviin purkkeihin.
Meikkejäkään ei minulla reissussa ole mukana kuin pohjustustuotteet, aurinkopuuteri, ripsiväri ja huulikiilto tai huulirasva. Harvemmin mukana on siis luomivärejä tai huulipunia.

Käsilaukku on tietysti ehdoton ottaa mukaan. Joskus olen ottanut mukaan vanhan laukun jonka olen jättänyt lenkkareiden tavoin reissuun. Tosin viime reissulla mukana oli pieni musta olan yli menevä laukku joka oli tosi näppärä eikä vienyt paljon tilaa.

Vaatteita pakkaan aina mieluummin liian vähän, kuin liian paljon. Mielestäni on todella turhauttavaa kantaa takaisin käyttämättömiä vaatteita. Jos vaatteet todella loppuu matkalla, voi reissusta hyvällä omallatunnolla ostaa jotakin uutta;)
Tosin usein myös pesen vaatteita käsin.
Suosin perusvaatteita jotka ovat mahdollisimman kevyitä. Farkkuja otan yleensä mukaan vain yhdet ja paitoina suosin tavallisia toppeja ja otan vain yhen “juhlavamman” paidan tai mekon.

Mielestäni vähäinen määrä matkatavaroita helpottaa suunnattomasti matkustelua. On todella ihanaa kun kentällä ei tarvitse odotella laukkua ruumasta.  Eikä yhtään haitaksi ole sekään, ettei perässä tarvitse kannella kuin yhtäainutta laukkua.

kaikki kuvat:  http://weheartit.com/

Matkustaminen on kyllä ihanaa, ja ei siitä tahdo saada tarpeekseen!;) Kovasti odotankin jo marraskuuta että pääsemme Dubaihin!:)

Miten teidän pakkailut reissua varten onnistuu? Onko matkalaukku aina niin täynnä, ettei sitä tahdo saada kiinni vai jääkö tuliaisillekkin tilaa?:)

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Riina
  9.8.2011 at 18:57

  Olipa kiva postaus. :)
  Itse yritän pakata mukaan sopivasti, mutta aina huomaan että käyttämättä osa vaatteista jää. Joten paljon on parantamisen varaa. Tuliaisille yritän aina jättää tilaa, kerran jouduin ostamaan nimittäin toisen matkalaukun, kun tuliaiset eivät mukaan olisi muuten mahtuneet. :D

 • Reply
  Minna
  9.8.2011 at 19:06

  Millainen laukku sulla on käsimatkatavarana? Pikkuinen perässä vedettävä vai joku muu? :)

 • Reply
  Mona
  9.8.2011 at 19:29

  Riina,
  Kiva kuulla!:)
  Hih, taitaa olla melko yleistä tuo että joutuu ostamaan uuden laukun kotiin tuomisille;)
  Mäkin oon muutaman kerran tehnyt niin että olen laittanut takaisin tullessa laukun ruumaan jos se on painanut liikaa ja ottanut koneeseen vain käsiveskan mukaan:)

  Minna,
  Mulla on sellanen tavallinen vedettävä. Menee mitoiltaa lähes kaikkiin lentoyhtiöihin käsimatkatavaraksi. Pitäis kyllä ostaa jo uus kun alkaa vetää viimisiään.. Eetulle ostettiin jokunen aika sit uus ja se on ihan loistava kun ei paina oikeastaa mitään ja sinne mahtuu ihmeen paljon tavaraa..:)

 • Reply
  Elisabete
  9.8.2011 at 19:36

  Dubaihin meette,oih ihanaa <3

 • Reply
  Laapa
  9.8.2011 at 19:42

  Monesti tulee kans mietittyä mukaan sellaista, mitä voi heittää pois. Ja ihan ongelmitta pärjään käsimatkatavaroilla, tykkään itsekin matkustaa niin.

  Maailmanympärysmatkalle pakkaaminen voikin olla aikas jännää. Pian sekin edessä:)

 • Reply
  Minty
  9.8.2011 at 20:03

  Toi pelkkä käsimatkatavara kuulostaa tosi järkevältä, nimimerkillä venailtiin varmaan 45 minuuttia Espanjassa meidän laukkuja! Oon ite tosin ennemmin sellanen ''vähän liikaa kuin liian vähän'' -pakkaaja, joten tiukkaa tulis pelkällä lentolaukulla :D

 • Reply
  Hanilo
  9.8.2011 at 21:40

  Mä pakkaan kans aika järkevästi, ainakin omasta mielestäni. Monesti riittää pelkät käsimatkatavarat. Viime jouluna kun olimme 3 viikkoa Aasiassa niin pakkasimme yhteen rinkkaan minun ja mieheni tavarat ja käsimatkatavaroihin sen verran, että pärjää jos laukut jäävät välille. No niinhän siinä kävi, että laukut olivat 2 päivää myöhässä mutta hyvin pärjättiin. :)

 • Reply
  RagDoll
  10.8.2011 at 08:03

  Voi kun itsekin pystyisi tuohon! =D Mukana on aina matkalaukku, joka on vähintään puolillaan. Mielummin pakkaan liikaa, kuin liian vähän. ;) Ja korkokengistähän en raaski luopua koskaan.

  Pakkaamisessa olen kuitenkin tosi järjestelmällinen ja aloitan sen aina vähintään vk ennen reissua. =) Kirjoitan listan ja vedän siitä aina yli ne mitä olen jo laukkuun laittanut, että ei mitään unohtuisi. Pakkomielle, sanoisinko.. ;)

 • Reply
  Mona
  10.8.2011 at 18:35

  Elisabete,
  Joo, en malttais millään odottaa!!!:))

  Laapa,
  No niinpä, siinä saa jo miettiä;)
  Oi minäkin haluan joskus!!!:)))

  Minty,
  Hih, moni on kyllä ihmetellykki että miten voi selvitä vaan käsimatkatavaroilla;)

  RagDoll,
  Hih:)
  Oi ihanaa, rakastan järjestelmällisyyttä;) Kaikki listat on ihan parhautta!!:))

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *